Karlovarská vejce v kelímku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 357 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 557.7 mg
 - Draslík 281.7 mg
 - Vláknina 2625 mg
 - Vitamín A 2625 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 152 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Porcelánové kokotky (mističky) vymastíme máslem, zalijeme smetanou a vložíme hlavičky předem uvařeného chřestu. Osolíme a přidáme vyklepnutá vejce.
 - 
                                2
Vaříme v páře, až se srazí bílek a žloutek bude vláčný.
 - 
                                3
Podáváme v kokotkách.