Vesnický biftek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Křen
  • 600 g Hovězí svíčková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 78.6 mg
  • Draslík 728.2 mg
  • Vláknina 3890.8 mg
  • Vitamín A 3890.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z odblaněné a omyté svíčkové nakrájíme 4 stejné plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji v pánvi. Poté je vyjmeme a v oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka. Cibuli vyjmeme a do výpeku přidáme máslo.

  • 2

    Bifteky přendáme na nahřátou mísu, pokryjeme je cibulí a přelijeme vypečenou šťávou s máslem. Každou porci ozdobíme nastrouhaným křenem a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu