Ostrá hermelínová pomazánka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1126 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 155.7 mg
  • Draslík 79 mg
  • Vláknina 2502.4 mg
  • Vitamín A 2502.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo. Hermelín a uvařené bílky pokrájíme na nudličky.

  • 2

    Uvařené žloutky rozmělníme vidličkou, přidáme máslo, hořčici, sladkou i pálivou papriku a vše vymícháme do pěny. Vmícháme připravený sýr, bílky, nadrobno nakrájenou nakládanou okurku a jemně rozkrájenou cibuli. Pomazánku podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu