Leskovacké maso s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 800 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 844.6 mg
  • Vláknina 3712.8 mg
  • Vitamín A 3712.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou (nebo telecí) kýtu nakrájíme na kousky, osolíme a napícháme na jehly. Potřeme olejem a opečeme v troubě pod grilem. Potom maso stáhneme z jehel a urovnáme do vymazané zapékací mísy.

  • 2

    Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, přidáme očištěnou, nasekanou feferonku, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Vše opékáme na oleji asi 2 minuty.

  • 3

    Osmahnutou cibuli promícháme s masem, mírně podlijeme a pokrm dáme zapéci do trouby.

Komentáře k receptu