Cibulová polévka s vejci

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1332 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 200.6 mg
  • Draslík 513.6 mg
  • Vláknina 7200 mg
  • Vitamín A 7200 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do zeleninového vývaru vložíme oloupané, nadrobno pokrájené cibule a vaříme je do měkka. Poté přilijeme rozšlehaná, osolená vejce a necháme je srazit.

  • 2

    Chléb nakrájíme na kostičky, ty osmažíme v pánvi na sádle. Osmažené kostičky rozdělíme na talíře, zalijeme horkou polévkou, ozdobíme nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu