Jehněčí pljeskanice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí maso mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 0.12 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 109.5 mg
  • Draslík 416.2 mg
  • Vláknina 1870.5 mg
  • Vitamín A 1870.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí mleté maso dobře promícháme s rozmačkaným česnekem, solí, pepřem a drobně nakrájenou cibulí.

  • 2

    Maso dáme na půl hodiny odležet do chladničky, pak z něj vytvarujeme středně velké placky.

  • 3

    Pljeskanice usmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu