Lovecký paprikáš na červeném vínu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 150 g Vepřový bok uzený
  • 250 g Vepřová plec
  • 500 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Feferony
  • 5 ks Paprika zelená
  • 5 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1173 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 169.5 mg
  • Draslík 1241.6 mg
  • Vláknina 7941.5 mg
  • Vitamín A 7941.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si omyjeme maso a zeleninu a pokrájíme:

  • 2

    uzený bůček na kostičky, telecí a vepřové maso na větší kostky,

  • 3

    cibuli, feferonky a papriky na kolečka. Do hrnce na dno dáme uzený bůček, na něj vrstvy masa, které osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a navrstvíme cibuli + feferonky + papriku. Zeleninu také osolíme a opepříme. Všechny vrstvy opakujeme minimálně 3x, ale poslední vrstva bude cibulová.

  • 4

    Vše zalijeme červeným vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a dáme vařit asi na 2 hodiny při mírné teplotě. Během vaření nebudeme vrstvy promíchávat, můžeme jen občas pootáčet hrnec.

Komentáře k receptu