Špenátový salát s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 100 ks Cibulka jarní
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 1718.8 mg
  • Vláknina 26700 mg
  • Vitamín A 26700 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.7 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé špenátové listy dobře propláchneme, odstraníme tvrdé stopky, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky a dáme do mísy.

  • 2

    Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, přidáme ke špenátu, přilijeme olej, ocet a osolíme podle chuti a promícháme.

  • 3

    Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme nadrobno.

  • 4

    Porce špenátového salátu posypeme v miskách pokrájenými vajíčky a podáváme.

Komentáře k receptu