Losos v kořeněné marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 1 g Petržel - nať
  • 1 g Cukr krupice
  • 1 g Jalovec
  • 2 g Pepř černý celý
  • 6 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Citrony
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Salát ledový
  • 2 kg Losos obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 148.6 mg
  • Draslík 1101.2 mg
  • Vláknina 4736 mg
  • Vitamín A 4736 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři natlučeme několik kuliček jalovce a celého pepře. Poté koření promícháme s cukrem a olejem.

  • 2

    Z lososa pinzetou odstraníme kosti. Zatím ale neporcujeme. Vykostěného lososa potřeme celou směsí cukru, jalovce, pepře a oleje a necháme 2 hodiny odpočinout.

  • 3

    Namarinovaného lososa grilujeme v předem vyhřátém grilu 10 minut z každé strany.

  • 4

    Jakmile je losos hotový, podáváme s ledovým salátem, kousky citronu, nasekanou petrželkou a na kolečka nakrájenou cibulkou.

Komentáře k receptu