Hrášek dobré hospodyňky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Anglická slanina
  • 120 g Cibule perlová
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Hrášek
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 2 g Bobkový list
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 30.3 mg
  • Draslík 395.5 mg
  • Vláknina 13760.8 mg
  • Vitamín A 13760.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu pokrájíme na drobné kousky a necháme spařit vařící vodou.

  • 2

    Cibulky oloupeme a společně se slaninou necháme osmahnout na rozpáleném másle. 5 minut dusíme na mírném ohni, poté cibulky i slaninu vyjmeme a šťávu v pánvi zaprášíme moukou. Necháme smažit 1 minutu, poté vrátíme do pánve cibuli i slaninu.

  • 3

    Přilijeme horký vývar, přidáme hrášek, tymián, petržel, bobkový list a vše necháme přiklopené dusit 30 minut.

  • 4

    Z uvařeného hrášku odstraníme koření.

Komentáře k receptu