Palačinky s dýňovo-rajčatovým čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 20 g Hořčice v prášku
  • 5 g Sůl
  • 15 g Pepř černý mletý
  • 15 g Skořice celá
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Dýně
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Ocet kvasný lihový
  • 30 ml Olej olivový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 203.5 mg
  • Draslík 806 mg
  • Vláknina 13000 mg
  • Vitamín A 13000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na čatní nadrobno nakrájíme dýňovou dužninu. Rajčata omyjeme a rovněž nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nadrobno nasekáme.

  • 2

    Dýňovou dužninu a rajčata vložíme do hrnce. Přidáme hořčici v prášku, sůl, pepř a celou skořici. Přilijeme ocet. Zvolna přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 30 minut, až hmota zhoustne. Občas promícháme. Skořici nakonec vyjmeme.

  • 3

    Na palačinky dohladka rozmícháme mléko a mouku. Osolíme a necháme 20 minut odpočinout. Přimícháme vejce. V pánvi vždy rozehřejeme trochu másla a oleje. Postupně upečeme palačinky. Potřeme je čatní a zavineme.

Komentáře k receptu