Lesní guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 1000 g Jehněčí plec
  • 150 g Slanina vepřová
  • 600 g Brambory vařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 50 ml Olej olivový
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 830 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 127 mg
  • Draslík 1120.9 mg
  • Vláknina 7149.3 mg
  • Vitamín A 7149.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na nudličky, malé hříbky na plátky, česnek prolisujeme. Budeme potřebovat malé cibulky, které jen oloupeme, nekrájíme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme maso a zprudka opečeme. Zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu.

  • 3

    Mezitím na pánvi rozškvaříme kostky slaniny, na tuku orestujeme malé cibulky vcelku, přimícháme do guláše, přidáme plátky hub, česnek a vaříme ještě 30 minut. Dochutíme sojovou omáčkou a podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu