Zapékaná fazolová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 18.5 mg
  • Draslík 1910.4 mg
  • Vláknina 32699.8 mg
  • Vitamín A 32699.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole uvaříme ve stejné vodě spolu s bobkovým listem doměkka.

  • 2

    Uvařené fazole propasírujeme s trochou vývaru přes síto, osolíme a rozmícháme na hladkou kaši.

  • 3

    Na rozehřátém másle osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a pod pokličkou chvíli podusíme. Posypeme trochou vegety, nasekanou petrželkou, podlijeme vývarem a několik minut povaříme.

  • 4

    Kaši smícháme s částí podušené cibule, rozprostřeme ji do pekáče a poklademe zbylou cibulí.

  • 5

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme.

Komentáře k receptu