Ztracená vejce jako ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule červená
  • 6 g Petržel - nať
  • 80 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 24 ml Ocet kvasný lihový
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 116.4 mg
  • Vláknina 5415.8 mg
  • Vitamín A 5415.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na jednotlivá kolečka.

  • 2

    Cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem.

  • 3

    Osolíme a opepříme, přilijeme citrónovou šťávu a ocet.

  • 4

    Vaříme do odpaření vína.

  • 5

    Vejce vyklepneme po jednom do hrnečku a osmažíme ve vysoké vrstvě oleje.

  • 6

    Restovanou cibuli přendáme na talíř, navrch položíme vejce a ozdobíme posekanou petrželí.

Komentáře k receptu