Srdcovky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Mušle srdcovky
  • 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 38.4 mg
  • Vláknina 489 mg
  • Vitamín A 489 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme srdcovky tak, že je nejprve důkladně vydrhneme a poté necháme namočené ve vodě.

  • 2

    Ve woku opečeme na oleji nadrobno nasekaný zázvor a česnek. Prudce zvýšíme plamen, přidáme srdcovky a víno, 3 minuty mícháme. Na další 2 minuty pak přiklopíme pokličkou. Na závěr přidáme jarní cibulky a sůl.

Komentáře k receptu