Pečení dráčci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Vepřový bok
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 6.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 5 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1070 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 461.3 mg
  • Vláknina 14239.8 mg
  • Vitamín A 14239.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme prorostlý bůček bez kosti a pokrájíme jej na špalíčky. Maso osolíme, posypeme kmínem, roztlučeným pepřem 4 barev, zlehka posypeme mletou paprikou a dáme do pekáčku.

  • 2

    Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno a maso v pekáčku posypeme. Podlijeme vodou, černým pivem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 45-55 minut dozlatohněda. Během pečení maso obracíme a často podléváme výpekem a vodou.

  • 3

    Když je maso upečené, šťávu vydusíme téměř do tuku, zaprášíme ji moukou, promícháme a osmažíme. Přilijeme k ní další vodu (1 dl) s pivem (0.5 dl), chvilku provaříme a pak šťávu přecedíme.

  • 4

    Přílohy podáváme k dráčkům podle chuti.

Komentáře k receptu