Mexické hovězí žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Zázvor mletý
  • 3 g Pepř cayenský
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 750 ml Omáčka k masu mexická
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • 2 kávová lžička Kmín mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Hovězí žebra
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1020 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 832.8 mg
  • Vláknina 3475.7 mg
  • Vitamín A 3475.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme mexickou omáčku, světlé pivo, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku, nakrájenou cibuli, drcený česnek, hnědý cukr, kmín a zázvor. Maso vložíme do marinády, několikrát je obrátíme, volně přikryjeme a necháme 1-2 dny v chladničce marinovat.

  • 2

    Maso z marinády vyndáme, marinádu uchováme, maso osušíme papírovými ubrousky.

  • 3

    V pekáči rozpálíme olej a maso na něm dohněda smažíme ze všech stran.

  • 4

    Pokud užíváme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Přilijeme marinádu, přikryjeme a 2 1/2-3 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Podle potřeby maso během úpravy podléváme teplou vodou. Teploměr by měl ukazovat 75°C (propečené maso).

  • 5

    Pekáč vyjmeme z trouby a necháme 15-20 minut stát. Maso nakrájíme na plátky. Šťávu okořeníme cayenským pepřem, případně solí a prohřejeme ji. Maso narovnáme na mísu a zalijeme šťávou.

Komentáře k receptu