Křupavé taštičky s třemi druhy sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 80 g Sýr Čedar
  • 170 g Mozzarella
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 932 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 193.5 mg
  • Draslík 516.3 mg
  • Vláknina 12866.6 mg
  • Vitamín A 12866.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky očistíme a rozkrájíme je na poloviny. Poloviny šalotek nakrájíme na tenké plátky. Do mísy nastrouháme sýr Čedar, plísňový sýr Nivu a Mozzarellu pokrájíme na malé kousky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej s máslem a šalotku osmažíme dozlatova. Jakmile trochu vychladne, promícháme ji se sýry, přidáme k nim rozšlehané vajíčko, pepř 4 barev a sůl podle chuti. Směs promícháme.

  • 3

    Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát o síle 5 mm. Vykrájíme z něj kolečka o průměru 12-13 cm. Na polovinu každého kolečka položíme lžíci sýrové náplně. Okraj těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem, těsto přehneme přes náplň a okraje k sobě přitiskneme. Taštičky potřeme rozšlehaným vajíčkem, nůžkami povrch těsta maličko nastřihneme (1 cm) a dáme je na plech do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C 20-25 minut.

  • 4

    Podáváme je teplé i studené.

Komentáře k receptu