Španělský králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Slanina vepřová
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Olivy bez pecky
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 800 g Králík
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 15 dkg Cibule
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1255 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 173.7 mg
  • Draslík 821.5 mg
  • Vláknina 2922.3 mg
  • Vitamín A 2922.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. Na rozpálený olej dáme nakrájenou slaninu, cibuli, celer, po chvilce přidáme nasekaného králíka a dobře opečeme. Zaprášíme moukou, přilijeme vývarem, vložíme bobkový list a rozmarýn. Osolíme, opepříme, necháme 45 - 60 minut dusit, k hotovému masu přidáme olivy a kapary. Dusíme ještě 10 minut. Poté podáváme.

Komentáře k receptu