Polévka s bramborami a fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Klobása uzená
  • 300 g Fazole červené
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.4 l Šunka drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1238.9 mg
  • Vláknina 15970.8 mg
  • Vitamín A 15970.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 229.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a mrkev omyjeme, oškrábeme, cibuli oloupeme, vše nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme. Omytá rajčata a papriku rozkrojíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na jemno. Kapustu omyjeme a krájíme na plátky.

  • 2

    Klobásu pokrájíme na kostičky, petržel nasekáme na jemno.

  • 3

    Všechny ingredience včetně fazolí vložíme do velkého hrnce s vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme přikryté přibližně 2 hodiny, občas promícháme. Dochutíme pepřem a solí, podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu