Severočeský vepřový špíz

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 250 g Klobása Dunajská
  • 750 g Vepřová kýta
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 142.6 mg
  • Draslík 769.1 mg
  • Vláknina 1897.3 mg
  • Vitamín A 1897.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Klobásu také rozkrájíme na kolečka a slaninu na tenké kousky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme v misce se solí.

  • 2

    Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky, které opepříme, potřeme česnekem se solí a olejem, vložíme do mísy a necháme v chladu marinovat. Během marinování občas promícháme.

  • 3

    Marinované kousky masa napichujeme střídavě se slaninou a kolečky cibule a klobásy na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm prudce osmažíme ze všech stran, pak oheň zmírníme a dopečeme je.

Komentáře k receptu