Mrákovský oukrop

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 krajíc Chléb konzumní
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.13 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 62.1 mg
  • Draslík 112.7 mg
  • Vláknina 1695.3 mg
  • Vitamín A 1695.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme. Chleba nakrájíme na kostičky, které osmažíme nasucho dozlatova, potom odložíme do misky. Pánev vyčistíme a dáme na ni rozehřát máslo, na kterém osmažíme dozlatova cibuli. Očistíme česnek a utřeme ho se solí.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, dáme do ní kmín, drcený pepř, majoránku a česnek. Krátce, asi 3-5 minut povaříme, do vody pustíme vejce, rozmícháme a odstavíme z plotny. Do talířů rozdělíme kostičky chleba a osmaženou cibuli. Přelijeme oukropem a podáváme.

Komentáře k receptu