Kabranátky z rybího filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé rybí
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.8 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 112.4 mg
  • Vláknina 1340.1 mg
  • Vitamín A 1340.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli nakrájíme na kousky a namočíme do piva.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

  • 3

    Rybí filé omyjeme, osušíme a najemno umeleme. K umletému rybímu masu přidáme vymačkané kousky žemle, 2 vajíčka, petrželku, nakrájenou cibuli a strouhanku, směs podle chuti opepříme a osolíme, poté důkladně promícháme.

  • 4

    Z těsta vytvoříme malé karbanátky, které postupně obalíme v mouce, vajíčku rozšlehaném s pivem a ve strouhance.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej, karbanátky v něm z obou stran smažíme dozlatova.

Komentáře k receptu