Bramborová kaše se smaženou cibulkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 712.7 mg
  • Vláknina 8900 mg
  • Vitamín A 8900 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme ji nadrobno a osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji.

  • 2

    Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak brambory scedíme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. K rozmixovaným bramborám přilijeme horké mléko s rozpuštěným máslem a vše znovu důkladně rozmixujeme. Kaši dochutíme solí a podáváme posypané osmaženou cibulkou.

Komentáře k receptu