Čalamáda bez vaření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 500 g Mrkev kořen
  • 600 g Cukr krupice
  • 40 g Deko
  • 6 ks Feferony
  • 5 dl Ocet kvasný lihový
  • 6 dl Olej slunečnicový
  • 3 kg Zelí hlávkové bílé
  • 1.5 kg Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 628.2 mg
  • Vláknina 17734.7 mg
  • Vitamín A 17734.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 211.9 mg
  • Vitamín E 18.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí očistíme, odstraníme poškozené listy, tvrdé košťály a nastrouháme na struhadle. Z paprik odstraníme jadřince, bílá žebra a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev škrabkou oškrábeme a také nastrouháme. Nakonec oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Všechnu zeleninu dáme do vhodné velké nádoby. Přisypeme 1 sáček Deka a cukr. Přilijeme ocet, olej a vložíme drobně nasekané feferonky. Všechny suroviny důkladně promícháme, přiklopíme a dáme na 24 hodin odstát. Následovně připravenou zeleninovou směs naplníme do skleníček, které pevně víčky uzavřeme.

  • 3

    Naplněné skleníčky uložíme na chladné místo, kde je můžeme delší dobu uskladňovat.

Komentáře k receptu