Japonský nudlový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle rýžové
  • 0.09 kávová lžička Olej olivový
  • 2 kávová lžička Zázvor celý
  • 6 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 986.9 mg
  • Vláknina 5088.5 mg
  • Vitamín A 5088.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce s horkou vodou dáme ploché dlouhé rýžové nudle a necháme je namočené 5-10 minut. Když změknou, slijeme je, propláchneme studenou vodou a vsypeme do větší mísy. Mezitím nastrouháme čerstvý zázvor, nasekáme červené chilli papričky, koriandr a středně velké šalotky. Červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V menší pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme chilli papričky se zázvorem, přibližně po dvou minutách zvýšíme teplotu, přidáme kousky papriky a za stálého míchání vše restujeme doměkka. Nakonec přidáme šalotku a ještě 2 minuty smažíme.

  • 3

    Restovanou směs přesypeme k nudlím, přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.

  • 4

    Na dresink metličkou ušleháme zeleninový vývar s limetkovou šťávou, rýžovým octem a sójovou omáčkou, dresink vmícháme do nudlové směsi a hotový salát dáme vychladit.

  • 5

    Chlazený salát rozdělíme na misky a servírujeme posypaný sezamovými semínky.

Komentáře k receptu