Telecí špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Telecí kýta
  • 250 g Šalotka
  • 15 g Lékořice - kořen
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 974.9 mg
  • Vláknina 265 mg
  • Vitamín A 265 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso z kýty nakrájíme na plátky, rozřežeme na čtverečky. Šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. V rendlíku zahřejeme olej, přisypeme mletou lékořici, necháme projít varem, odstavíme a necháme vychladnout. Do oleje nasypeme šalotku a maso, osolíme, opepříme, promícháme a dáme do lednice na dvě hodiny uležet.

  • 2

    Na jehly střídavě napichujeme kousky masa a šalotky, vložíme na suchou pánev nebo gril a opékáme ze všech stran.

Komentáře k receptu