Španělská cibulačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 4 kostka Masox
  • 70 g Sýr Gouda 45%
  • 20 g Petržel - nať
  • 6 krajíc Chléb konzumní
  • 2 ml Citrónová šťáva
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 90.8 mg
  • Vláknina 1455.8 mg
  • Vitamín A 1455.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu, vhodíme Masox, promícháme a za občasného zamíchaní povaříme do rozpuštění. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, která v hrnci na rozpáleném oleji zpěníme. Posypeme moukou, zalijeme vývarem z Masoxu, dobře promícháme. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku.

  • 2

    Chléb rozkrájíme na tenké krajíce, které opečeme v pánvi jako křupavé topinky.

  • 3

    Polévku podáváme v jednotlivých hlubokých talířích. Na dno každého talíře položíme topinku, zasypeme jemně nastrouhaným sýrem, přelijeme horkou polévku a ihned podáváme. Porce ještě posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu