Čočka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Čočka jedlá
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1003.7 mg
  • Vláknina 62217.3 mg
  • Vitamín A 62217.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou a propláchnutou čočku dáme do kastrolu, zalijeme vodou jen tolik, aby byla čočka ponořená. Vaříme na mírném plameni a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 2

    V mezičase oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Když cibule zesklovatí, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout.

  • 3

    Když je čočka téměř měkká, vmícháme cibulovou směs a dovaříme. Čočku osolíme, okyselíme a přidáme cukr.

Komentáře k receptu