Flekovský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 50 g Křen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Rajčata
  • 15 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 g Kmín celý
  • 1 g Majoránka
  • 5 g Česnek
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 25 g Protlak rajčatový
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1299 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 104.6 mg
  • Draslík 741.3 mg
  • Vláknina 5675.2 mg
  • Vitamín A 5675.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme oloupanou cibuli (jednu ponecháme na ozdobu), na sádle osmahneme, vložíme omyté, osušené a na kostky nakrájené maso a osmahneme za stálého míchání.

  • 2

    Přidáme mletou papriku a osmahneme krátce, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, podlijeme mírně vodou a pod poklicí dusíme za občasného míchání.

  • 3

    Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme za stálého míchání a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a dusíme maso téměř doměkka. Maso vyndáme a omáčku na ně přecedíme.

  • 4

    Hotový guláš přisolíme a krátce povaříme.

  • 5

    Na talíři posypeme guláš cibulí smíchanou s křenem a ozdobíme petrželkou a rajčetem.

Komentáře k receptu