Quiche s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 96.7 mg
  • Draslík 377.9 mg
  • Vláknina 7423.1 mg
  • Vitamín A 7423.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu připravíme k použití dle návodu na obalu. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Rajčata polijeme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Následně nakrájíme na tenké plátky. Cuketu taktéž nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a opečeme plátky cukety. Následně přidáme a trochu podusíme cibuli a česnek.

  • 3

    Nasekáme petržel a smícháme s nastrouhaným ementálem a smetanou. Krém pak osolíme, opepříme a přidáme špetku mleté papriky.

  • 4

    Těsto vložíme do formy na quiche, vytvarujeme a rovnoměrně posypeme cibulovo-česnekovou směsí, plátky rajčete a cukety a nakonec zalijeme smetanovým krémem.

  • 5

    Vložíme do trouby na 200 stupňů cca na 40 minut.

Komentáře k receptu