Cuketová sekaná s mletým masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Cuketa
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 150 g Salám Gothajský
  • 180 g Ovesné vločky
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 226 mg
  • Draslík 946.3 mg
  • Vláknina 13974.7 mg
  • Vitamín A 13974.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Pak ji na hrubém struhadle nastrouháme do mísy.

  • 2

    Očištěnou cibuli nadrobno pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme. V pánvi na másle s olejem (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní mleté vepřové libové maso, sůl, pepř, kmín, majoránku, promícháme a smažíme asi 5-8 minut dozlatova.

  • 3

    Měkký salám pokrájíme nadrobno (nebo nastrouháme) a přiložíme k cuketě. Přidáme mleté vepřové maso s cibulí, žloutky, sýr, promyté ovesné vločky, vše důkladně promícháme, dosolíme podle chuti (1 lžička) a zlehka zamícháme tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílků.

  • 4

    Vymažeme pekáč olejem (2 lžíce), vysypeme strouhankou a dáme do něj cuketovou sekanou.

  • 5

    Pečeme přibližně 35 minut při 220°C dozlatova.

Komentáře k receptu