Střapaté knedlíky z cukety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 300 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 g Cuketa
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 887.7 mg
  • Vláknina 13278 mg
  • Vitamín A 13278 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory a cuketu oloupeme, jemně nastrouháme do mísy a po několika minutách zlehka vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme oloupané, jemně nastrouhané brambory a za stálého míchání přisypáváme mouku s krupicí. Nakonec vmícháme vejce a škrobovou moučku. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě malé knedlíky, které vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Za občasného zamíchání vaříme 10-12 minut.

  • 3

    Uvařené knedlíky vyjmeme a pokapeme olejem.

  • 4

    Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu