Fettuccine s halibutem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Halibut atlantický
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 4 ks Cuketa
  • 1 stroužek Česnek
  • 4.5 l Voda pitná
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 96.2 mg
  • Draslík 665.1 mg
  • Vláknina 7780.5 mg
  • Vitamín A 7780.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z halibuta opláchneme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Opláchneme tymián, vytřepeme vodu, otrháme lístky od stonku. Očistíme menší cukety, omyjeme, rozkrojíme podélně na půlky a nakrájíme na kostky. Přivedeme k varu asi 0,5 l vody a cukety blanšírujeme 1 minutu. Slijeme přes síto a prudce zchladíme studenou vodou.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 4 l osolené vody a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu.

  • 3

    Po obou stranách opečeme halibuta asi 3 minuty na rozpáleném másle. Vyndáme a dáme na teplé místo. Slijeme těstoviny přes síto a necháme krátce vykapat.

  • 4

    Do pánve s máslem, na kterém jsme opékali rybu, přilijeme smetanu a necháme vařit asi 3 minuty. Poté omáčku dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme cuketu a přisypeme tymián, necháme spolu projít varem.

  • 5

    Rozdělíme těstoviny na nahřáté talíře, přidáme omáčku, navrch vložíme plátky halibuta a podáváme.

Komentáře k receptu