Losos s vínem a cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Losos - filety
  • 60 g Hroznové víno
  • 15 g Petržel - nať
  • 60 ml Víno bílé
  • 90 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 83 mg
  • Draslík 670.3 mg
  • Vláknina 2124.8 mg
  • Vitamín A 2124.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety a víno omyjeme a pokrájíme na větší kusy. Petrželku opláchneme a nasekáme na menší kusy.

  • 2

    Cuketu uvaříme ve vroucí vodě do změknutí,cca 5 minut, poté slijeme a dáme stranou. Polovinu másla rozpálíme a osmažíme na něm po dobu 5 minut filety a bobule vína, poté přendáme na talíře a přidáme uvařenou cuketu. Do pánve nalijeme víno a 90 ml vody, přidáme zbytek másla, osolíme a opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 1 minutu. Rybu s hrozny a cuketou servírujeme přelitou omáčkou a posypané petrželí.

Komentáře k receptu