Kedlubnové pyré s jablkovým salátem a fenyklovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Kedlubna
  • 7.5 g Hořčice Dijonská
  • 500 ml Voda pitná
  • 15 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Ocet rýžový
  • 0.5 kávová lžička Voda pitná
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 835.9 mg
  • Vláknina 16039.4 mg
  • Vitamín A 16039.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl očistíme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme střed. Krátce spaříme vroucí vodou, zchladíme ledovou tříští nebo vodou a necháme okapat. Polovinu nakrájíme na jemné nudličky, zbytek nadrobno do omáčky. Oloupanou cibuli rovněž najemno pokrájíme. Jablka omyjeme, dvě nakrájíme i se slupkou na nudličky, zbylá oloupeme, odstraníme jadřince a pokrájíme na malé kousky.

  • 2

    Na pyré necháme třetinu cibule zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme na malé kostičky nakrájenou kedlubnu a část jablek. Restujeme na mírném ohni cca 5 minut, až kedlubna změkne. Poté přilijeme 200 ml vody s dalších cca 15 minut dusíme, dokud nám nevznikne konzistence pyré. V mixéru promixujeme dohladka, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Zbylou cibuli použijeme na omáčku. Necháme ji pomalu zesklovatět na rozpáleném másle, přisypeme nadrobno nasekaný fenykl a restujeme dalších 5 minut. Zalijeme 180 ml vody a doměkka podusíme. Po vychladnutí rozmixujeme v mixéru, dle potřeby přilijeme vodu. Osolíme a opepříme dle chuti.

  • 4

    Na salát použijeme nudličky neloupaných jablek a fenyklu. Ochutíme hořčicovým octem, solí a nasekanými jehličkami fenyklového květu. Zlehka promícháme.

  • 5

    Na střed každého talíře roztáhneme fenyklovou omáčku, položíme asi tři nočky kedlubnového pyré a doprostřed navršíme jablečný salát. Okraje talířů dozdobíme hořčicovým octem a podáváme.

  • 7

    Hořčicový ocet [53711]:

  • 8

    Ocet smícháme s hořčicí a poté postupně zašleháme olivový olej a vlažnou vodu. Osolíme a opepříme dle chuti a můžeme podávat.

Komentáře k receptu