Dušená kedlubna na způsob mozečku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kedlubna
  • 100 g dušená šunka výběrová 85%masa
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka stévie
  • 2 plátek Pšenično žitný chleba
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 251.3 mg
  • Draslík 382.9 mg
  • Vláknina 6138.5 mg
  • Vitamín A 6138.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubnu omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očištěnou cibuli a omytou pažitku pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme kedlubnu, ochutíme ji špetkou stévie, čerstvě pomletým pepřem a solí. Vše krátce orestujeme, snížíme teplotu a pod poklicí dusíme 7-10 minut. Pak přidáme jemně nastrouhanou šunku, 2 vejce a za stálého míchání usmažíme jemnou, řidší smaženici. Přidáme pažitku, vše dobře promícháme a pánev s kedlubnovým mozečkem odstavíme z plotny.

  • 3

    Podáváme teplý i studený s celozrnným chlebem.

Komentáře k receptu