Vepřová plec s kedlubnami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kedlubna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 689.4 mg
  • Vláknina 6340.2 mg
  • Vitamín A 6340.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání osmahneme.

  • 2

    Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme, osolíme, okořeníme a dusíme téměř doměkka. K masu přidáme oloupané na plátky nakrájené kedlubny a cca 10 minut podusíme.

  • 3

    Středové lístky kedluben spaříme, jemně rozsekáme a přidáme k masu.

  • 4

    Posypeme petrželkou a podáváme s brambory nebo knedlíkem a salátem.

Komentáře k receptu