Králík na křenu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Králičí maso
  • 250 g Křen
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 172.5 mg
  • Draslík 1147.8 mg
  • Vláknina 5457.5 mg
  • Vitamín A 5457.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté králičí maso osolíme a obalíme v nastrouhaném křenu. Povrch posypeme pepřem a přelijeme rozpuštěným máslem. Necháme do druhého dne odležet.

  • 2

    Králíka vložíme do pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou.

Komentáře k receptu