Dobré kysané zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Jablka
  • 20 g Mrkev kořen
  • 30 g Křen strouhaný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 kg Zelí kysané
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 85 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 121.1 mg
  • Vláknina 14231 mg
  • Vitamín A 14231 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nakrájené kysané zelí bez šťávy, nastrouhaná jablka, nastrouhaný křen, vysypeme hrášek bez vody a vše pokapeme citrónovou šťávou. Doložíme nastrouhanou mrkev, vařečkou vše dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, ještě jednou zamícháme a zelí je připravené.

Komentáře k receptu