Rybí filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé rybí
  • 50 g Křen
  • 80 g Okurka salátová
  • 200 g Uzenáče
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 13.8 mg
  • Draslík 277.5 mg
  • Vláknina 2953.1 mg
  • Vitamín A 2953.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody osolené 0,5 lžičkou soli vložíme filé a uvaříme doměkka. Přeložíme na mísu a necháme v chladu přes noc odležet.

  • 2

    Uzenáče stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na kousky. Odleželé filé nakrájíme na kostky.

  • 3

    Okurky nakrájíme na kolečka, rajčata na osminky a cibuli nadrobno. Nakrájenou zeleninu smícháme s filé a s uzenáčem.

  • 4

    Oloupaný křen nastrouháme najemno.

  • 5

    Na omáčku smícháme smetanu s olejem, octem, hořčicí, křenem a osolíme a opepříme.

  • 6

    Mísu vyložíme listy hlávkového salátu, vložíme na ně zeleninu s rybami a přelejeme omáčkou. Pod fólií necháme v lednici vychladit.

Komentáře k receptu