Polévka květáková se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Květák
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 241.9 mg
  • Vláknina 3219.9 mg
  • Vitamín A 3219.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý, na růžičky rozebraný květák dáme vařit do osolené vody.

  • 2

    K poloměkkému květáku přidáme jíšku z másla a mouky a povaříme. Potom přilijeme bílek rozkvedlaný v mléce, okořeníme muškátovým oříškem a nasekanou pažitkou.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme nastrouhaný sýr.

Komentáře k receptu