Květák dušený na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Květák
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 111 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 449.5 mg
  • Vláknina 6039.8 mg
  • Vitamín A 6039.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme je, košťál rozkrojíme na poloviny. Vše vložíme do osolené vařící vody a vaříme téměř do měkka.

  • 2

    Po okapání květák nakrájíme na kousky a na rozehřátém másle dusíme do měkka. Nakonec ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu