Květák po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Květák
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 883.3 mg
  • Vláknina 11419.8 mg
  • Vitamín A 11419.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 156.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky - ponecháme je vcelku. Cibuli a česnek oloupeme, papriky očistíme a umeleme. Hořčičná semínka roztlučeme v hmoždíři.

  • 2

    Do rozpuštěného másla vložíme zeleninovou kaši, koření a sůl. Přidáme růžičky květáku a dusíme ve vlastní šťávě na mírném ohni bez podlévání.

Komentáře k receptu