Alú gobi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 400 g Květák
  • 4 g Zázvor celý
  • 15 g Kari pasta
  • 6 g Koriandr čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 580.8 mg
  • Vláknina 6169 mg
  • Vitamín A 6169 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nadrtíme, zázvor pokrájíme na malé kousky. Oloupeme a na kostičky pokrájíme brambory. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozčtvrtíme. Koriandr omyjeme, nasekáme nahrubo.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme do zesklovatění. Přidáme drcený česnek, chilli a pokrájený zázvor. Smažíme 4 minuty. Přidáme brambory a smažíme 4 minuty. Poté přimícháme kari pastu a květák. Vše dobře promícháme, osolíme, podlijeme kokosovým mlékem. Přiklopené dusíme 25 minut. Do hotové omáčky přisypeme vejce. Servírujeme posypané sekaným koriandrem.

Komentáře k receptu