Kaše z prosa s květákem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Květák
  • 200 g Proso - obilky
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 721.2 mg
  • Vláknina 23850.5 mg
  • Vitamín A 23850.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Proso dáme do síta a přelijeme ho 2 x vařící vodou. Poté ho dáme do hrnce s 7 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Za častého míchání pomalu proso vaříme přibližně 30 minut a necháme 5 minut pod pokličkou dojít.

  • 2

    Omytý květák rozdělíme na růžičky, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu, přilijeme 2 dl vody a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut.

  • 3

    Tvrdý sýr nastrouháme. Oloupaný česnek prolisujeme. Petrželovou nať omyjeme a velmi drobně pokrájíme.

  • 4

    Uvařený květák scedíme a přidáme ho s petrželkou a česnekem k prosu. Promícháme, dochutíme solí a slunečnicovým olejem.

  • 5

    Proso s květákem rozdělíme na talíře, každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu