Kořeněná květáková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kmín celý
  • 2 g Skořice mletá
  • 3 g Koriandr mletý
  • 40 g Pasta Sambal Oelek
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1623 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 6.4 mg
  • Draslík 737.8 mg
  • Vláknina 10196.3 mg
  • Vitamín A 10196.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák opereme a rozdělíme na nejmenší růžičky. Z nejpevnějších nakrájíme pár plátků na ozdobení.

  • 2

    Na rozpáleném oleji zpěníme skořici, kmín a koriandr. Vmícháme chilli pastu, minutu povaříme a vlijeme horký vývar. Vsypeme květák a povaříme 20 minut, až květák změkne. Rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Plátky květáku a mandlí osmahneme na másle a ozdobíme jimi porce na talíři.

Komentáře k receptu