Loštický zapékaný květák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 50 g Petržel - nať
  • 10 g Kmín drcený
  • 300 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 2 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 2004 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 520.7 mg
  • Vláknina 6575 mg
  • Vitamín A 6575 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky, vložíme do hrnce s osolenou vodou a kmínem a uvaříme doměkka asi 20 minut. Hotové scedíme a necháme okapat. Tvarůžky nastrouháme a vmícháme do smetany spolu s nasekanou petrželkou. Pekáč bohatě vymažeme máslem, vložíme do něj uvařené růžičky květáku a zalijeme smetanovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se udělá zlatavá kůrka.

Komentáře k receptu