Květákové řízečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Květák
  • 100 g Krupice pšeničná
  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 683.7 mg
  • Vláknina 9341.9 mg
  • Vitamín A 9341.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 312.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Uvařený květák nasekáme nadrobno. V mléce uvaříme krupici, vychladlou v míse promícháme s květákem, se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků. Tvarujeme malé karbanátky, obalíme ve strouhance a z obou stran smažíme na sádle dozlatova.

Komentáře k receptu