Teplý brokolicový salát s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 60 g Květák
  • 160 g Čočka červená
  • 60 g Karotka
  • 700 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 845.9 mg
  • Vláknina 23405.7 mg
  • Vitamín A 23405.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubším rendlíku uvaříme přebranou a promytou červenou čočku. Jakmile se začne vařit, přidáme k ní bobkový list, očištěný 1 stroužek česneku a celý pepř. Uvařenou čočku scedíme a odstraníme koření i česnek. Oškrabanou karotku, růžičky brokolice a květáku omyjeme. Lahůdkovou cibuli pokrájíme na kroužky, druhý očištěný stroužek česneku posekáme nadrobno. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle zpěníme cibulku s česnekem. Přidáme scezenou čočku, ochutíme ji solí, mletým zázvorem, promícháme a jen 1 minutu za stálého míchání restujeme.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu 1.5 litru vody se solí. Vložíme do ní očištěné růžičky brokolice, květáku a karotku. Zeleninu povařme 5-7 minut, poté ji scedíme a dáme do mísy. Přidáme ochucenou uvařenou čočku, cibulku s máslem, petrželku a vše dobře zlehka promícháme. Porce salátu dáme na talíře a hned podáváme.

Komentáře k receptu